U sklopu već pete manifestacije Dana kulturnih i kreativnih industrija u četvrtak 15. studenog u prostorijama Europskog doma Dubrovnik pridružile su nam se Giovanna Kličan i Nikolina Japunčić, dvije bivše učenice Umjetničke škole Luke Sorkočević.

Giovanna i Nikolina su još kao maturantice prije gotovo deset godina sa svojim slikarskim radovima sudjelovale u izložbi s motivom Orlandova stupa, čiju šeststoljetnu obljetnicu podizanja slavimo nadolazeće 2019. godine. Pogledale su i prokomentirale svoje radove koji već godinama stoje izloženi u prostorijama EDD-a.

"Kad s ovakvim vremenskim odmakom pogledamo svoju sliku, dođe mi da odmah uzmem kist i prepravim pola toga" - rekla je Giovanna, a s njom se odmah složila i Nikolina. Rekle su kako se i dalje bave slikanjem te da bi bilo zanimljivo i zabavno okupiti "staru ekipu" iz srednje škole i ponoviti izložbu s novim slikama s motivom Orlanda i njegova stupa. Ustvrdile su kako bi se na taj način vidjelo "koliko smo mi i naše kolege" evoluirali kao slikari i kao osobe.

QRkYzPBh

slika1 1

Vlasnik stranice

logo edd bez tekstaEUROPSKI
DOM
DUBROVNIKKontakt

Europski dom Dubrovnik

Nikole Tesle 9
HR-20000 Dubrovnik
Telefon: + 385 20 488 621
                + 385 98 345 140
E-pošta: info[at]edd.hr

upitnik dnz web 2